Povodom dana 26. juna 2024.  kojim se obilježava Međunarodni dan borbe protiv torture Jewish Voice for Peace  na  društvenim mrežama je podsjetio na torture koje prolaze Palestinci u izraelskim zatvorima.

Izrael je u svojim logorima za mučenje Palestince podvrgavao: ekstremnom gladovanju, električnim šokovima, ubrizgavanjem nepoznatih injekcija, brutalnim batinama, napadima  pasa, seksualnim napadima, prijetnjama i zastrašivanju, te medicinskom zanemarivanju kao obliku torture.

Ranija istraga CNN-a otkrila je potresne slike iz objekata za mučenje izraelske vojske, uz anonimna svjedočenja izraelskih zatvorskih čuvara koji su opisali uslove koji su toliko nehumani da pripravnici izvode amputacije Palestincima.

Izvori: EuroMed Human Rights Monitor, CNN, Al Jazeera, Nezavisna međunarodna istražna komisija za okupirani palestinski teritorij, uključujući istočni Jerusalem, i Izrael, Ministarstvo za zatvorenike Gaze.

Jevreski glas za mir (Jewish Voice for Peace)  je američka, ljevičarska i anticionistička  organizacija koja se bori za mir i pravdu prema Palestincima. Organizirali su i organizuju na stotine aktivnosti protv rata u Gazzi i općenito u Palestini.

Izvor: JVP