Izraelske okupacione vlasti juče su obavijestile Palestince o svojoj namjeri da konfiskuju stotine dunama njihovog poljoprivrednog zemljišta na jugozapadu Betlehema na zapadnoj obali. 

Direktor Ureda Zid Bethlehema i Komisije za otpor gradnje ilegalnim naseljima , Hassan Brijieh, rekao je da su okupacione vlasti  obavijestile Palestince o svom planu da konfiskuju 490 dunuma (121 hektar) zemlje od grada Nahalina i sela Al-Jabaa u kako bi se proširila ilegalna naselja Alon Shafot i Givaot, u bloku naselja Gush Etzion izgrađenom na palestinskoj zemlji, izvijestila je novinska agencija Quds Press .

Direktor Komisije koja dijeluje pri Vladi Palestine, ranije je naveo da su izraelske okupacione vlasti od 2015. godine dostavile 5.820 obavještenja kojima se naređuje rušenje i uklanjanje palestinskih zgrada i objekata i da ove naredbe imaju za cilj smanjiti  palestinsku izgradnju i širenje na palestinskim teritorijama.

Većina ovih obavještenja koncentrisana je u južnom Hebronu, gdje je dostavljeno 1.548 obavještenja, a zatim slijedi južni Betlehem sa 735 obavještenja i središnji Ramallah sa 704 obavještenja.