Predsjednik Upravnog odbora Al Mayadeen Media Network , Ghassan Ben Jeddou, objavio je uživo u eteru smrt novinara Farah Omar i Rabih Al-Me’mari, koji su “mučenički stradali kao rezultat direktnog izraelskog napada”.

Farah i Rabih ubijeni su ranije danas, nakon što ih je izraelski avion gađao u Južnom Libanu ubrzo nakon što su oko 10 sati završili sa izvje[tajima sa lica mjesta.

“Ostat ćemo i nastaviti naše izvještavanje i naš časni novinarski rad, čiji je prioritet razotkrivanje zločina okupacije u Gazi, Zapadnoj obali, Palestini i Libanu”, potvrdio je Ben Jeddou s nepokolebljivim povjerenjem.

Ben Jeddou je izjavio da je “okupacija ciljala posadu Al Mayadeena direktno i, definitivno, namjerno”, i obratio se izraelskoj okupaciji govore’i, “nećete moći ućutkati glas Al Mayadeena , a vi treba znati da bez obzira koliko nas ubijate ili pokušavate [ućutkati], mi ćemo ići dalje.”

On je još jednom izrazio tugu zbog gubitka dvoje novinara, ističući da „istovremeno smo ponosni kao medij što uspjevamo poraziti [neprijatelja] u ovoj izdajničkoj i kukavičkoj izraelskoj okupaciji, i ponosni smo što je Al Mayadeen je za okupaciju postao glavni medijski neprijatelj u arapskom, islamskom i regionalnom regionu.”

Ben Jeddou je čak naglasio da glas Al Mayadeena neće biti utišan , “bilo da su Farah, Rabih ili drugi ubijeni”, kako će kanal nastaviti, preko svojih branitelja [slobode] i svojih novinara, koji još jednom dokazuju da je njegov Novinari su patriote i duboko su uloženi u ovo izvještavanje”, potvrđujući da će se kanal “suprostaviti izraelskoj okupaciji, gdje god je Al Mayadeen prisutan”.

Štaviše, Ben Jeddou je naglasio da smo “bez sumnje, tokom našeg vojnog pokrivanja, svjesni da smo mi i sve naše kolege, koji su stacionirani na jugu, u opasnosti da budemo meta”.

Ben Jeddou je dalje naglasio da su arapski mediji sada ponovo na meti izraelske okupacije, te je iz tog razloga pozvao medije, sindikate i arapska medijska udruženja da pošalju poruku svim arapskim i međunarodnim organizacijama, navodeći da je ” Izraelski kriminal koji je gađao desetine novinara u Gazi, sada je na meti drugih u Libanu.”

Namjerno ubijanje naših voljenih kolega Faraha i Rabiha dolazi nakon što je izraelska ratna vlada 13. novembra odobrila propise koji bi omogućili okupacionoj vladi da zabrani i ugasi Al Mayadeen Media Network .

Prema odluci, za Al Mayadeen se navodi da šteti izraelskoj “nacionalnoj sigurnosti”.