Portparol Brigada Al-Kasam Abu Ubaida rekao je da 27 dana nakon početka bitke “Oluja Al-Aksa”, borci Al-Kasam brigade nastavljaju da se suprotstavljaju okupacionim snagama na svim frontovima u Gazi.

Abu Ubaida je nastavio: “U 48 sati, mudžahedini su uspjeli uništiti tenkovski bataljon i ubiti i raniti veliki broj vojnika okupacionih snaga. Artiljerija nastavlja gađati neprijateljske grupe minobacačkim granatama.”

Abu Ubaida je dodao: “Elitne snage brigada Al-Kasam otišle su iza neprijateljskih linija i izvršile napade na koncentraciju vojnika i napale ih sa nulte tačke. Također smo izveli veliki kontranapad večeras, na pravcu sjeverozapadno od grada Gaze, tokom kojih su uništili 6 tenkova i dva transportera.”
Okupaciona vlada takođe laže o broju poginulih u Gazi.”

Abu Ubaida je nastavio: “Naš bol zbog gubitka i mučeništva hiljada naših ljudi povećat će našu hrabrost i snagu kako bi neprijatelj platio visoku cijenu, baš kao što je nosač “Tigar” pao na prvom testu u Gazi, a mi ćemo učiniti Gazu, kakva je bila, prokletstvom cionističkog entiteta. Pazite jer se još vaših vojnika vraća u crnim vrećama .

Abu Ubaida je nastavio: “Tigar tanker, koji je okupaciona vojska promovirala kao najmoćnije utvrđeno vozilo na svijetu, pao je u prvom testu ispred naših projektila.”