Palestinac Ibrahim Salem, proveo je osam mjeseci u izraelskom pritvoru, gdje su silovanje, strujni udari i premlaćivanje bili svakodnevnica. Za MEE je ispričao: ”

“Mnogima je  bilo neprijatno da priznaju, posebno kada su ih silovali vojnici, koji su ponekad bili u tinejdžerskim godinama.”

Salem je opisao zlostavljanje kao svakodnevnu praksu  da vojnici IDF-a skinu zatvorenike do gola, gurnu  im predmete u rektum i agresivno ih hvataju za genitalije. Jedan od zatvorenika u dobi od  40 godina je silovan i sa Salemom je podijelio priču:

„Rekao mi je da ga je silovala žena vojnik“

Izraelski mediji su objavili nekoliko snimaka  vojnika koji sekusalno zlostavljaju  palestinske zatvorenike. Zatvorenici su imali lisice na rukama i povez na očima.  Ovakve i slične priče Salem je čuo mnogo puta u zatvoru Sde Teiman koji je ujedno i izraelska vojna baza a koja služi kao pritvorski logor za Palestince odvedene iz Gaze.

Detaljno svjedočenje pročitajte na: https://www.middleeasteye.net/news/raped-female-soldiers-palestinian-leaked-sde-teiman-photo-speaks-out