Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) priopćila je da je 330 raseljenih Palestinaca ubijeno, a 1.150 drugih ozlijeđeno u izraelskom bombardiranju njihovih skloništa postavljenih u školama u Pojasu Gaze od početka rata 7. listopada.

UNRWA je na svojoj Facebook stranici pregledala niz nedavnih incidenata, pokazujući da je 5. siječnja prijavljeno da je škola u Khan Yunisu (južno) bila izravno pogođena i pretrpjela štetu, uključujući uništenje dijelova okolnog vanjskog zida. Za vrijeme incidenta u školi nije bilo raseljenih osoba.

Prijavljeno je da je 11. siječnja jedan od raseljenih koji se sklonio u školu u Khan Yunisu ozlijeđen od šrapnela koji je pao na školu. Ozlijeđena osoba je prevezena u bolnicu.

Napomenuo je da se oko 6.000 prognanika sklonilo u školu u vrijeme incidenta.

Potvrđeno je da su prijavljena 232 incidenta koja su utjecala na zgrade UNRWA-e i ljude u njima od početka rata (od kojih su neki svjedočili višestrukim incidentima koji su zahvatili isto mjesto), uključujući najmanje 23 incidenta vojne uporabe i/ili uplitanja u objekte UNRWA-e .