▪️ Još jednom, vođe cionističkog okupatora izlaze protiv nas lažima i lažnim optužbama, pokušavajući osloboditi krivnje vojnike ubice za masakre i zločine koje čine nad našim nedužnim narodom, uključujući zločine i napade na bolnice u Pojasu Gaze, posebno Al-Shifa i Al-Rantisi bolnica za djecu, Al-Nasr očna bolnica, indonezijska bolnica i bolnica Al-Quds.
▪️ Pozvali smo Ujedinjene narode i međunarodne organizacije da budu prisutni u ovim ciljanim i ugroženim bolnicama kako bi otkrili činjenice i ispunili svoju odgovornost u zaštiti ovih bolnica i spriječili okupacionu vojsku i vladu da krivotvore činjenice i suprotstave se njihovim odgovornosti u zaštiti bolnica.
▪️U potpunosti negiramo sve ono što su teroristički okupatorski vođe izrekli juče uveče, u subotu, i smatramo ih lažnim uključujući i optužbe o korištenju civila kao živog štita.
▪️Cionistički zločini su izvedeni u audio i video zapisu, a mediji su tome svjedočili i prenosili sve što se dešavalo iz trenutka u trenutak, uprkos zamračenju medija, uprkos prinetnjama i zastrašivanju, i uprkos sprečavanju desetina agencija i međunarodnih televizih mreža da budu prisutni u Gazi kako bi pokrili planirani rat koji je okupacija vodila protiv palestinskog naroda i njegovih institucija.
▪️Ove laži okupacionih vođa, predvođenih nacističkim zločincem Netanyahuom, imaju za cilj da prikriju katastrofalni neuspjeh koji je neprijatelj pretrpio i da prikriju laži koje je iznio kada su prikazivali bolnice kao vojne mete do kojih žele doći. Nakon što su njihove laži razotkrivene, počeli su da se povlače i pokušavaju da ispadnu varljivi i humani, što nikako ne priliči ubijanjem dijece, žena i nedužnih ljudi.