Nakon godina kampanje BDS-a (Boycott, Divestment and Sanctions  Movement ) koja je skupo koštala njemački konglomerat PUMA u reputaciji i projektima, primorali smo ga da odustane od sponzorstva Izraelskog nogometnog saveza u ovo vrijeme izraelskog genocida nad civilima Gaze. Globalni bojkot PUMA-e je dokazao da, uz masovnu mobilizaciju, možemo natjerati korporativne gigante da okončaju svoje saučesništvo u ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti.

Podržavatelji genocida u Gazi i pristalice aparthejda imaju na umu. Prekinite svoje saučesništvo sada bolje je nego kasnije.

776 evropskih finansijskih institucija uključeno je u 51 kompaniju koje ulažu 144,7 milijardi dolara u dionice i obveznice u kompanije koje posluju u ilegalnim izraelskim naseljima i 164,2 milijarde dolara u zajmove i garancije.
Ove kompanije podržavaju izraelska vojna i ilegalna naselja na ukradenoj palestinskoj zemlji. Dok Izrael provodi svoj Genocid u Gazi, Palestinci na Zapadnoj obali suočavaju se s valom nasilja izraelskih vojnika i doseljenika aparthejda koji su od 7. oktobra ubili više od 273 Palestinca.
Evropske finansijske institucije treba da se odreknu preduzeća koja finansiraju sistematska kršenja ljudskih prava, sprovedu pojačanu dužnu pažnju i raskinu finansijske ugovore sa kompanijama koje nastavljaju da podstiču ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i genocid.