U sklupu aktivnosti Unije palestinskih zajednica u Europi, Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pridružila se incijativi za prikupljanje novčane pomoći za stanovništvo Sirije pogođeno razornim zemljotresom koji je pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, saopšteno je danas iz udruženja Palestinska zajednica u BiH.

“Više od pola miliona palestinskih izbjeglica od početka Nakbe – 1948 godine prihvaćeno je u Siriji, gdje im je pružena ruka spasa i ova humanitarna akcija je znak solidarnosti sa bratskim narodom Sirije koji se trenutno suočava sa nekoliko katastrofa.
Palestinci ne mogu zaboraviti one koji su im pomogli u najtežim trenucima.” navodi se u saopštenju.

Pomoći možete putem telefonskog broja 090 292 000 – putem kojeg donirate 3KM, direktnom uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa : 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Siriju”.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova i iseljenika priopćilo je da je do sada stradalo 30 Palestinaca u Turskoj, a u Siriji 51, a strahuje će da će ovaj broj rasti zbog nedostatka informacija o sudbini mnogih palestinskih porodica u teško pogođenim pokrajinama.