Udruženje palestinska zajednica u BiH zahvaljuje građanima i vlastima Bosne i Hercegovine zbog podrške rezoluciji koja je usvojena na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Poručili su da podrška koju dobivaju širom svijeta ima sve veći značaj, posebno dok traju agresija i genocid u Gazi. Tvrde kako sve više država postaje svjesno sa kakvim se zločinima suočava palestinski narod.

  • Teroristička izraelska vlast pred očima cijelog svijeta je krenula da izbriše jedan narod sa lica zemlje, za njih ništa ne znače ni pravo ni pravda niti međunarodni ugovori. Za nas u Bosni i Hercegovini je izuzetno važno da je ova država smogla snage biti na pravoj strani i želimo zahvaliti i članovima predsjedništva BiH i Elmedinu Konakoviću, ministru vanjskih poslova BiH na stavu koji je zastupala BiH. Hvala i svim građanima koji se gotovo svakodnevno okupljaju podržavajući mir u Palestini i otpor Palestinaca.  
  • Naša odbrana se nastavlja, ali je ona snažnija sa svakim glasom koji nas podržava. Podsjećamo palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pokrenula je humanitarni broj putem kojeg građani BiH mogu donirati tri konvertibilne marke narodu Palestine.   Humanitarni broj na koji građani mogu zvati je 090 292 000. Pomoći se može i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu”)