U nedjelju su izraelski vojnici ubili Palestinca u selu Burqa, sjeverno od Nablusa, u južnom dijelu okupirane Zapadne obale.

Palestinski komitet za civilna pitanja obavijestio je Ministarstvo zdravlja o smrti Montasera Mohammada Amina Saifa (34), bivšeg političkog zatvorenika kojeg su izraelski vojnici upucali.

Komitet je saopštio da su vojnici pucali u Saifa, nanijevši mu teške rane, i oteli ga prije nego što je podlegao teškim ranama, on upucan u zoru kada su vojnici upali u Burku i oteli četvoricu Palestinaca , uključujući njega.

Tokom invazije, vojnici su također upali i opljačkali kuću Mahmouda Hijje i detonirali njegov automobil prije nego što su ga oteli.

U povezanim vijestima, vojnici su zatvorili vojnu blokadu Tayasir, istočno od Tubasa na sjeveroistoku Zapadne obale, što je izazvalo dugu saobraćajnu gužvu, prije nego što su propustili nekoliko automobila nakon što su ih pretresli i ispitali Palestince.

U nedjelju u zoru, izraelski vojnici oteli su devet Palestinaca iz njihovih domova u nekoliko dijelova provincije Hebron, u južnom dijelu okupirane Zapadne obale. Izraelski paravojni kolonizatori upali su u školu, nanijeli štetu i zaplijenili palestinske zastave.

Također u nedjelju u zoru, izraelski vojnici su oteli dijete, samo 12 godina, i mladića u izbjegličkim kampovima Shu’fat i Qalandia, sjeverno od okupirane palestinske prijestolnice, Jerusalema, na Zapadnoj obali.

Nadalje, vojnici su oteli šest Palestinaca iz njihovih domova u gradu Bil’in, zapadno od Ramallaha, i ubili dvojicu u Tubasu , u centralnom i sjeveroistočnom dijelu okupirane Zapadne obale.

Izraelski vojnici su u subotu uveče ubili dvojicu Palestinaca u Beit Furiku, istočno od Nablusa, u sjevernom dijelu okupirane Zapadne obale.

U subotu uveče, izraelski vojnici su ubili dvojicu Palestinaca u Beit Furiku, istočno od Nablusa, dok su ilegalni izraelski kolonizatori napali mnoge Palestince dok su brali njihove masline u gradu Jamma’in, južno od Nablusa, ranivši četiri, uključujući dvije žene .

Nadalje, vojska je ubila dva mladića Palestinca , jednog u gradu Arraba, jugozapadno od grada Jenin, na sjevernoj okupiranoj Zapadnoj obali, a drugog u Dženinu, pored toga što je upucala 15-godišnje dijete prije nego što ga je otela.