Glavni tajnik Hezbollaha Hassan Nasrallah rekao je: “Mi smo spremni za rat 99 dana i ne bojimo ga se. Borit ćemo se bez stropova i bez granica. Onaj tko bi se trebao bojati i bojati rata je Izrael i njegov narod, ne Liban.”

Nasrallah je iznio ocjenu napretka izraelskog rata protiv Hamasa, ističući da Izrael “nije postigao niti jedan od svojih deklariranih i neproglašenih ciljeva”.

Nasrallah je u govoru na “godišnjicu tjedna mučenika Wissama Hassana Tawila”, danas, u nedjelju, rekao da je “Izrael zaglibio u neuspjeh i da je u dubokoj rupi, kao što potvrđuju njegovi analitičari, i da nije postigao nikakvu pobjedu .. Nije postigla niti jedan od svojih deklariranih i neproglašenih ciljeva, prema konsenzusu samih Izraelaca.” .

Dodao je: “Okupacijski gubici doprinose njegovoj zbunjenosti, od kojih je najnoviji otkriće 4000 invalida među svojom vojskom u roku od sto dana, a broj bi mogao doseći 30.000.”

Nasrallah je naglasio da je “neprijatelj porazio mnoge arapske vojske u 6 dana, ali u 100 dana, frakcije otpora bore se u sjevernom Pojasu Gaze i u Khan Yunisu, koje imaju otporne sposobnosti i široku i snažnu vjeru.”

Nastavio je: “Neprijatelj se još uvijek bori da postigne ‘neko postignuće’ prije nego prijeđe u treću fazu rata u kojoj će preraspodijeliti svoje snage… Neprijatelj nije bio u stanju eliminirati otpor, čak ni vladu Hamasa. Danas svim područjima evakuiranim iz sjevernog Pojasa Gaze upravlja vlada. “agitacija”.

Rekao je: “Najveća katastrofa u Izraelu bit će kada prestane rat i što će zadesiti ovaj entitet i što će mu otpor učiniti, prvenstveno u Gazi i drugim frontama otpora.”

Smatrao je da će “ako se trenutni put nastavi na frontovima u Gazi, Zapadnoj obali, Libanonu, Jemenu i Iraku, neprijateljska vlada prihvatiti uvjete otpora”.