Izraelske okupacione snage nemilosrdno su gađale grupu Palestinaca koji su pokušavali da sahrane svoje mrtve u sjevernom pojasu Gaze, a granatirani su i Palestinci koji su stajali u redu za hljeb.
Uprkos međunarodnom negodovanju protiv njihovih akcija, napadi se i dalje nastavljaju.
Nakon što je prethodno zaprijećeno da će bombardovati kompleks medicinske bolnice Al-Shifa u gradu Gazi, okupatorski avion danas, u petak, bombardirali su okolinu kompleksa. Uzastopne eksplozije odjeknule su i u blizini indonežanske bolnice u sjevernom pojasu Gaze, zbog čega su se zaustavili glavni generatori električne energije u bolnici.

U alarmantnom otkriću, Euro-mediteranska opservatorija za ljudska prava otkrila je da je Izrael bacio preko 25.000 tona eksploziva na pojas Gaze od početka operacije “Al-Aqsa Flood”. Za ovaj iznos se kaže da je ekvivalentna razornoj snazi ​​dvije nuklearne bombe, što naglašava ogromnu patnju nanesenu palestinskom stanovništvu.

Kako međunarodni pozivi za prekid agresije postaju sve glasniji, svijet s užasom gleda kako okupacione snage nastavljaju s napadom na nevine Palestince.