Od juče uveče do jutros tokom izbijanja napada izraelskih okupacionih snaga na kamp Tulkarm od okupacionih metaka ubijeno je 7 građana, a ranjeno 12 građana, od kojih 4 u kritičnom stanju.

Ministarstvo zdravlja je jutros objavilo smrt mladića Walida Maseija i mladića Abdel Yassina Maarika od okupatorskih metaka.

Danas je u zoru objavljeno da su 3 mladića ubijena nakon što su bombardovani projektilom okupacionih snaga iz drona, a trojica šehida su: Saeed Suleiman Youssef Abu Tahoun (24 godine), Jihad Khaled Muqbil Ghanem (27 godina). star), i Musab Omar Ahmed Al-Ghoul (21 godina).

Dva mladića su takođe ubijena sinoć tokom napada izraelskih okupacionih snaga na logor Tulkarm: Mahmoud Ali Hadayda (25 godina) i Hazem Muhammad Hosri (28 godina) nakon što su pogođeni živim mecima u grudi, tokom okupacije agresija na Tulkarm.

Nacionalne i islamske snage u Tulkarmu najavile su sveobuhvatan štrajk za sve aspekte života, uključujući škole, univerzitete, prodavnice i civilne institucije, sa izuzetkom zdravstvenih ustanova, medicinskih profesija, apoteka, komiteta za hitne slučajeve i odeljenja u opštinama i drugih, u osudi zločina i masakra okupacije.

U tom kontekstu, okupacioni buldožeri su buldožerom srušili Školsku ulicu na ulazu u logor i uništili njegovu infrastrukturu.

Okupacioni buldožer uništio je i dio Ulice otvorenog univerziteta Al-Quds u gradu, koja se nalazi u blizini kampa.