Građani su stradali, a drugi su povrijeđeni, u nedjelju uveče, tokom izraelskog bombardovanja raznih mjesta u pojasu Gaze koja je u toku.

Lokalni izvor je rekao da je više građana povrijeđeno, uključujući i kritično, usljed bombardovanja izraelske okupacione avione kuće porodice Al-Qudra u gradu Al-Qarara, sjeverno od Khan Yunisa, na jugu Pojas Gaze.

Očevici su izvestili da je kuća bila puna stanara kada je bombardovana, a ekipe Hitne pomoći uspele su da izvuku veći broj ranjenih, uključujući i kritične slučajeve, dok su još uvek pod ruševinama tražili preživele ili šehide.

U sjevernom pojasu Gaze, medicinski izvori su izvijestili da je određeni broj šehida i ranjenika stigao u indonežansku bolnicu kao rezultat bombardiranja od strane okupacionih ratnih aviona kuće porodice Al-Kahlot u oblasti Al-Tawba.

Ona je dodala da je broj mučenika nakon što su izraelski avioni gađali kuću u logoru Jabalia porastao na 19 mučenika.

U centru, okupacioni avioni bombardovali su džamiju Al-Salam u naselju Al-Sabra u gradu Gazi, čime je broj džamija koje su bile podvrgnute izraelskom bombardovanju na više od 60 džamija.

Na jugu Pojasa Gaze, građani, uključujući djecu i žene, stradali su tokom bombardiranja od strane okupacionih ratnih aviona i artiljerije na nekoliko kuća u kvartovima Khan Yunis.

Medicinski izvori javili su da je 11 šehida, uključujući djecu i žene, stiglo u Evropsku bolnicu u Gazi, kao rezultat bombardovanja kuće porodice Al-Raqab u gradu Bani Suhaila, istočno od Khan Yunisa, kao i Dolazak dvojice mučenika i određenog broja ranjenih kao rezultat bombardovanja okupacionih aviona kuće porodice Al-Zoghbi u blizini bolnice, jugoistočno od Khan Yunisa, južno od Khan Yunisa, pojas Gaze.

Okupacioni avion je takođe bombardovao kuću porodice Radwan u Bani Suhaili, ubivši veliki broj mučenika i ranivši desetine.

Jedan građanin je poginuo, a desetine su povrijeđene, tokom izraelskog okupacionog bombardovanja porodične kuće Salama u naselju Al-Amal, zapadno od Khan Yunisa.

Od početka agresije 7. oktobra, u Pojasu Gaze je stradalo 11.180 građana, među kojima 4.609 djece i 3.100 žena.