Manekenka Bella Hadid je već dugo meta napada zbog svoje javne podrške palestinskom narodu. No, na društvenim mrežama izraelski spin majstori su objavili video editovan AI tehnologijom u kojem Bella Hadid  izražava podršku Izraelu i u kojem se “izvinjava za akcije Hammasa od 07.oktobra i svoje prošle stavove te stoji uz Izrael”

Ipak, orginalan video je snimak njenog govora 2016 godine, a njena podrška Palestini je jasna.

Ova uspješna manekenka, koja je i sama porijeklom iz Palestine često je osuđivala izraelsku okupaciju i aktivno učestvovala u demonstracijama protiv agresije, a prije nekoliko dan se obratila i  putem društvene mreže Instagram: “Narod i djeca Palestine, posebno u Gazi, ne mogu priuštiti našu tišinu. Srce me boli zbog boli i traume kojima svjedočim, što podsjeća na generacijsku traumu u mom palestinskom naslijeđu. Kada vidim posljedice zračnih napada u Gazi, plačem pored majki koje su izgubile svoju djecu i djece koja plaču sama. Oplakujem izgubljene očeve, braću, sestre, stričeve, tetke i prijatelje koji više nikada neće hodati ovom zemljom.”

“Moj otac i njegova porodica su protjerani iz svog doma u Palestini, postajući izbjeglice daleko od svoje domovine. Moja porodica je svjedočila 75 godina nasilja nad Palestincima, uključujući brutalne invazije doseljenika koje su dovele do uništenja čitavih zajednica, hladnokrvnih ubistava, i prisilna iseljavanja. Sve religije teže miru, ali korumpirane vlade čine najteže grijehe.”

Priznala je  “Svakog dana dobijam stotine prijetnji smrću, moj broj telefona je procurio u javnost, a moja porodica se osjeća nesigurno.”