Izraelska vojska provodi svakodnevne racije u svi palestinskim gradovima, mjestima i selima svake noći, hapseći 50-100 ljudi dnevno u jednoj od najširih kampanja hapšenja u proteklom desetljeću. Pritvorenicima se ili ne sudi na sudu ili im se izriče administrativni pritvor , u oba slučaja bez optužbi ili kazni.

Administrativni pritvor izdaje zatvorska uprava kako bi se nekoga zatvorilo pod izlikom “zabrana otkrivanja tajnih podataka sudu”; ovaj izgovor se koristi da se zatvoreniku ne sudi, a obično se osuđuje na 6 mjeseci administrativno, što znači da se svakih 6 mjeseci kazna obnavlja. Zatvorenik je psihički mučen, ne znajući kojih će 6 mjeseci biti posljednji (a to obično traje godinama).

Vojnici koji sudjeluju u kampanji hapšenja su navodno vrlo mladi i novi u vojsci, ili vrlo visoko rangirani i vjerojatno u mirovini; Zapadna obala se koristi kao poligon za vježbanje ili “zagrijavanje” rezerve izraelske vojske. Prvo što provjeravaju (i na punktovima) je nečiji Telegram račun i sadržaj telefona, posebnim uređajem koji kabelom izvlači sve medije. Ne predati im svoj telefon NIJE opcija.

Zatvorenici se teško premlaćuju u svojim vandaliziranim domovima, u “bosti” (posebno mučno transportno vozilo), u zatvorima i između zatvora , kao što smo vidjeli u nebrojenim nedavnim videima. Mnogi zatvorenici su prisiljeni da se skinu goli i podnose uvrede i zlostavljanje , a deseci su do sada pušteni potpuno goli na zatvorska vrata (čak i bez cipela) po hladnom vremenu, moraju se vratiti u svoje vrlo daleke gradove i različite provincije kada nema prijevoza i kada su gradske prometnice vrlo opasne i zaprečene.

Da bi opravdali hapšenja optuže se da su mete povezane s Hamasom, ali u stvarnosti se svake noći otimaju sve frakcije (i oni koji nisu povezani), a većina su bivši zatvorenici. Zapadna obala postala je regija brutalne odmazde i poligon za vježbanje novopridošlica u vojsku.