Izraelski gradonačelnik Sderota, Alon Davidi, opisao je vladin plan da traži od stanovnika da se vrate u zamjenu za financijsku pomoć kao “zavaren i glup” plan, naglašavajući da vlada i vojska ne govore transparentno.

Alon Davidi kritizirao je “dotaciju za povratak” koja omogućava stanovnicima Sderota da napuste hotele u kojima odsjedaju i vrate se živjeti u grad.
Alon Davidi je rekao: “Saznali smo od 7. listopada da su naša vlada i vojska zakazale u svojim procjenama, i sada traže od nas da se vratimo u zamjenu za glupu materijalnu nagradu bez ikakve jasnoće o budućnosti, a Netanyahu i vojska ne govore transparentno.”
Alon Davidi opisao je “planove izraelske vlade i njen zahtjev da se stanovnici Sderota i nekih područja vrate u nju u zamjenu za financijsku potporu, kao glupe i obmanjujuće”, objašnjavajući da “područja nemaju skloništa, nemaju škole, niti traga normalnog života.”

Hebrejski kanal 12 izvijestio je: “Općina Sderot obavijestila je stanovnike o odobrenju vlade da produži njihov boravak u hotelima do 31. siječnja.”
Tisuće su evakuirane iz naselja “Sderot”, uz granicu s Pojasom Gaze, u hotele, nakon kontinuiranog bombardiranja Gaze, od listopada.