Izraelska okupacijska vojska priznala je da je broj ranjenih časnika i vojnika od početka kopnenog napada na Pojas Gaze “dostigao 1250 ranjenih”.

Okupacijska “vojska” dodala je da se 406 časnika i vojnika “još uvijek nalazi na liječenju nakon ranjavanja u borbama u Gazi, od kojih je 40 u teškom stanju”.

Okupacijska vojska očekuje da će broj zahtjeva koje podnose izraelski vojnici dosegnuti 20.000 zahtjeva da im se prizna invaliditet kao posljedica rata u Gazi, do kraja 2024. godine, navodi web stranica Israeli Calcalist.

Izraelska “vojska” pati od posljedica rata u Pojasu Gaze, posebno u smislu teških ozljeda koje su zadobili njeni vojnici, uključujući invaliditet i amputacije, kao i deformacije i opekline raznih dijelova tijela. Ove su ozljede njihove vlasti koštale ogromne svote.

Isto tako, šef Odjela za rehabilitaciju u izraelskom Ministarstvu sigurnosti potvrdio je Knessetu da je više od 4500 vojnika i pojedinaca iz izraelskih snaga sigurnosti trenutno na liječenju, prema pisanju izraelskih medija.

Prema njegovim riječima, dnevno se tom broju pridoda oko 60 ljudi, među kojima je najviše muškaraca u pričuvi do 30 godina.

Prethodno je web stranica Israeli Wallah objavila da je od početka rata Izrael prepoznao oko 4.000 izraelskih vojnika s invaliditetom, a procjene govore da je taj broj dosegao oko 30.000.