Izrael je najavio ubistvo četiri vojnika i ranjavanje 6 drugih u nasilnoj eksploziji koja je dovela do urušavanja velike zgrade iznad glava vojnih snaga iz Givati brigade u Rafi.

Od povrijeđenih vojnika, petoro je teško ranjeno, a ostali su teže ili srednje. Oficir i vojnici su poginuli u eksploziji koja je dovela do urušavanja trospratnice u naselju Al-Shaboura u gradu Rafah, gdje su snage djelovale na tom području, 6 vojnika je povrijeđeno teško povrijeđeni, uključujući jednog oficira, četiri vojnika i još jednog vojnika koji je zadobio umjerene povrede.

Prema informacijama koje je izraelska vojska dozvolila da budu objavljene, juče, u ponedjeljak, poginuli su i povrijeđeni vojnici i oficiri od posljedica eksplozije eksplozivne naprave koja je dovela do urušavanja zgrade u Rafi.

Od početka rata ubijeno je 650 vojnika, od čega 298 od početka kopnenih operacija u Gazi.

Brigade Al-Kasam, vojno krilo pokreta Hamas, objavile su jučer, u ponedjeljak, saopštenje u kojem su rekli: “Uspjeli smo detonirati kuću zarobljenu minama koja pripada cionističkim snagama koje su se skrivale u njoj u logoru Shaboura u gradu Rafah, ubivši i ranivši njegove pripadnike, odmah po dolasku spasilačkih snaga bombardirali smo minobacačkim granatama blizinu kuće.