Islamski otpor u Libanu najavio je nekoliko operacija koje su danas uzastopno izvedene protiv izraelskih ciljeva na granici sa okupiranom Palestinom.

U saopćenju je potvrdio da su mudžahedini gađali skup izraelskih okupacionih vojnika na lokaciji Jal al-Alam, raketnim oružjem, ističući da su mudžahedini ubili i ranili okupatorsko osoblje.

Otpor je ciljao još jedno okupljanje okupacionih vojnika u “Shatuli”, ostavljajući izraelske snage mrtve i ranjene. Bombardovala je, raketnim oružjem, lokaciju Ruwaisat Al-Alam na okupiranim farmama Shebaa, potvrđujući žrtve.

Zauzvrat, dopisnik Al-Mayadeen je izvijestio da je izraelska lokacija Birkat Risha dva puta bila izložena jakoj direktnoj vatri iz Libana, a on je također potvrdio da je naselje Shlomi u okupiranoj Zapadnoj Galileji također bilo izloženo direktnoj vatri.

Položaj izraelskog monaha bio je i direktnoj vatri iz Libana, navodi naš dopisnik. Nakon toga, izraelski mediji su izvijestili da se vatra digla sa vojnog mjesta nakon što je Hezbolah ispalio projektile Burkan u njegovom pravcu.