Građani Bosne i Hercegovine do sada su prikupili više od 125.000 konvertibilnih maraka kao pomoć narodu u Pojasu Gaze koji se svakodnevno suočavaju sa napadima izraelske vojske.

Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini obavještava javnost da je, zaključno sa jučerašnjim danom, ostvareno 24.522 poziva na humanitarni broj telefona za prikupljanje pomoći za Gazu čime je prikupljeno 73.566 konvertibilnih maraka.

Također, direktno na račun Palestinske zajednice BiH je, u okviru donacija za akciju, uplaćeno još 35.590 KM, a na humanitarnom bazaru je prikupljeno još 14.819 KM, što je ukupno više od 125.000 KM pomoći koje su građani uputili za Gazu.

“Upućujemo iskrene riječi zahvale svima koji su se priključili akciji”, poručuju iz Palestinske zajednice u BiH.

Također, akcija prikupljanja novčane pomoći i dalje traje te je u tu svrhu otvoren humanitarni telefon 090 292 000 za pomoć narodu Palestine i on vrijedi samo za pretplatnike kompanije “BH Telecom”.

Pomoći možete poslati i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa : 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu”).

Upute za uplate iz inostranstva šaljemo na upit putem naše mail adrese plzbih@yahoo.com.

“Također, zajednica je primila k znanju informacije o odluci Vlade Kantona Sarajevo da uputi pomoć u iznosu od 300.000 KM i na tome posebno zahvaljujemo”, dodaju iz Palestinske zajednice u BiH.

Situacija u Gazi je svakog dana sve teža, a svaka pomoć je važna. Pozivamo sve da nastavimo akciju, a Udruženje je u komunikaciji sa nadležnima kako bi se što prije ova pomoć uputila do onih kojima je najpotrebnija. Izraelska agresija ne jenjava, ali ne jenjava ni naš otpor i naša predanost miru i opstanku Palestine i našeg naroda