Dr. Khaled Zayed, voditelj ogranka Crvenog polumjeseca na sjevernom Sinaju, rekao je da je Crveni polumjesec danas pripremio šesnaesti konvoj palestinske pomoći i on je jutros poslan na komercijalni prijelaz Al-Auja u središnjem Sinaju kako bi ponovo ušao u Gazu Prođite kroz prijelaz Rafah sa 65 kamiona pomoći koji prevoze lijekove, medicinske potrepštine, šatore, mineralnu vodu i mlijeko. djeca

Čelnik ogranka Crvenog polumjeseca na Sjevernom Sinaju potvrdio je da je Crveni polumjesec zabilježio dolazak 600 kamiona s 9000 tona pomoći koju su Egipat, 19 zemalja i 14 međunarodnih organizacija pružili Gazi od početka agresije, te dolazak 89 zrakoplova za Al-Arish iz 33 zemlje i organizacije natovarenih sa 7700 tona pomoći.

Jučer, utorak, kopneni prijelaz Rafah svjedočio je prelasku 652 državljana s dvojnim državljanstvom, uključujući 55 Kanađana i Egipćana, među onima koji su iz Gaze prelazili u Egipat preko kopnenog prijelaza Rafah.

Također, s egipatske strane stiglo je 15 ranjenika u pratnji 10 njihovih rođaka i 4 bolesna u pratnji 3 svojih rođaka.Jučer je sektor primio i 81 palestinski kamion pomoći preko palestinskog prijelaza Rafah.

U srijedu ujutro egipatske su vlasti nastavile s ponovnim otvaranjem kopnenog prijelaza Rafah za primanje ranjenika u Pojasu Gaze i osoba s dvojnim državljanstvom.