U subotu navečer, Abu Ubaida, glasnogovornik brigada Al-Kasam, vojnog krila pokreta Hamas, objavio je novi audio govor u vezi s najnovijim dešavanjima u Pojasu Gaze i sukobima između palestinske odbrane i izraelske vojske.

Glasnogovornik “Brigada Al-Kasam” rekao je u govoru: “Naš narod je podvrgnut sistematskom istrebljivanju od strane neprijatelja koji je siguran od kazne u svijetu u kojem vlada zakon džungle

Abu Ubaida je dodao da su brigade uništile 24 vojna vozila, uključujući tenk, transporter i buldožer, potpuno ili djelimično, tokom posljednjih 48 sati u područjima borbenih dejstava.

Abu Ubaida je izjavio da borci Al-Kasama nastavljaju da kruže oko izraelskih snaga i da se bore sa nulte udaljenosti sa njegovim vojnicima.

Portparol Al-Kasama je potvrdio da snajper precizno pogađa svakog izraelskog vojnika koji se usudi da izvuče glavu iz tenka u kojem se nalazi.

On je naveo da ono što su objavili i što će biti objavljeno u narednim satima dokumentuje uništavanje izraelskih snaga i preuzimanje njihovih vozila.

On je u svom govoru naveo da “pustoš koju posije neprijatelj neće požnjeti ništa osim razočarenja, poraza i sramote”.

Naglasio je da oni vode neravnopravan rat, ali će se on proučavati u svijetu i ovjekovječiti u istoriji.

On je takođe istakao da su protivoklopnim projektilima gađali izraelska vojna vozila, uz gađanje snaga koje su se nalazile u zgradama sa raketama “Al-Yassin” koje su ušle u borbu u protekla dva dana.