Izraelski okupacioni avioni i tenkovi nastavljaju da bombarduju različita područja pojasa Gaze 39. dana rata, ostavljajući na desetine mučenika i ranjenih i široko rasprostranjena razaranja u kućama i ulicama.
Nakon što je u bombardovanju stambenog trga u blizini Jabalia Camp Services Cluba stradao 31 Palestinac i desetine ih je povrijeđeno, među kojima su odbojkaši, šampioni palestinske reprezentacije Hassan Zuaiter i Ibrahim Qasia, šestorica mučenika stigla su u Indonežanska bolnica nakon što je okupator gađao kuću u blizini škole Al-Fakhoura, u kojoj su smješteni raseljeni ljudi u kampu Jabalia.
Trojica šehida i ranjenika stigla su u bolnicu mučenika Al-Aksa kao rezultat bombardovanja koje je gađalo kuću porodice Al-Jarou u Deir Al-Balahu, čime je broj onih koji su prebačeni na više od 25 šehida i 70 ranjenih, uključujući 3 djece, u bolnicu mučenika Al-Aksa iz centralnog regiona u roku od 24 sata.
Ekipe Civilne odbrane uspjele su oporaviti dva šehida i brojne povrede gađajući kuću Abu Nomana Al-Salhija u Nuseiratu u centralnom pojasu Gaze.
Gaza
Izraelska okupaciona vojska je veoma nasilno bombardovala zapadne oblasti Baptističke bolnice u gradu Gazi i na to mesto bacila fosforne i rasvetne bombe, što je izazvalo nestanak struje u delovima bolnice zbog oštećenih ćelija i nedostatka goriva.
Glasnogovornik za zdravstvo u Gazi Ashraf Al-Qudra saopštio je da je neko medicinsko osoblje i ranjeni u medicinskom kompleksu Al-Shifa povrijeđeni mecima okupacionog snajpera.
Khan Younes
Bilo je 10 mučenika i 16 ranjenih u izraelskom bombardovanju koje je gađalo dvije kuće u istočnoj liniji Khan Yunisa.
Društvo Crvenog polumjeseca potvrdilo je da je jedini generator struje u njegovoj bolnici Al-Amal u Khan Yunisu danas zaustavljen, što prijeti životima 90 pacijenata koji se liječe u bolnici, uključujući 25 pacijenata na odjelu medicinske rehabilitacije koji se sada suočavaju s rizikom od smrti. u svakom trenutku, pored 9.000 raseljenih koji žive u sjedištu Društva Crvenog polumjeseca, Udruženje i bolnica su njihovo sklonište.