Nastavljaju se sukobi u selu Jabal al-Mukaber, južno od Jerusalema, nakon upada u selo i napada na stanovnike kako bi izvršili rušenje stambenog stana i komercijalne radnje.

Okupacione snage su se rasporedile na ulazima u selo Jabal al-Mukaber i sa svih strana opkolile blizinu operacije rušenja, nakon što su nasilno uklonile stanovnike i napali ih premlaćivanjem, hapšenjem, bombama i gumenim mecima.

Stanovnici su objasnili da okupacione snage gumenim mecima napadaju svakog ko pokuša doći do mjesta rušenja, dok nasumično bacaju gasne bombe između kuća građana u naselju Qanbar.

Stanovnici su dodali da su okupatorske snage uhapsile jednog mladića nakon što su ga žestoko tukli kundacima pušaka, nogama i vukli, te ga vezali i bez ikakvog tretmana, dok je bio bez svijesti, zatvorili na zemlju.

Stanovnici su dodali da su snage opkolile stan i komercijalnu radnju porodice Shuqairat, pripremajući se za operaciju rušenja bez prethodnog upozorenja.

Jutros su okupacione snage, u pratnji opštinskih ekipa i vozila, upali u selo Jabal Mukaber u Jerusalimu, te opkolili stambeni stan i poslovni objekat pripremajući se za njihovo rušenje.