Četiri borca otpora iz Brigada Al-Kasam, vojnog krila pokreta Hamas, ubijena su u ponedjeljak navečer, u izraelskoj operaciji atentata, pucajući na njihovo vozilo u blizini grada Kafr Ni’ma, zapadno od Ramale.

Generalna uprava za civilne poslove obavijestila je palestinsko Ministarstvo zdravlja da su 4 građanina ubijena okupatorskim mecima u gradu Kafr Nimah, nakon što su okupacione snage zadržale njihova tijela.

Komisija je navela imena 3 šehida: Muhamed Raslan Abdo, Muhammad Jaber Abdo i Rušdi Samih Ataya, dok je identitet četvrtog šehida ostao nepoznat.

Zauzvrat, lokalni izvori su izvijestili da je četvrti mučenik Wassim Bassam Abu Adi.

Lokalni izvori, pozivajući se na očevidce, rekli su da je specijalna snaga okupacione vojske ispalila metke na vozilo u blizini grada Kafr Nimah, ranivši više građana koji su se nalazili.

Izvori su dodali da su okupacione snage spriječile hitnu pomoć da dođu do ranjenika nakon što je okupator otvorio vatru na njih.

Zauzvrat, Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca izvijestilo je da je primilo izvještaj o tri ozlijeđene kao rezultat pucnjave okupacionih snaga na vozilo u blizini Kafr Nimaha.

Okupacione snage su upali u grad Kafr Ni’ma nakon pucnjave na vozilo, što je dovelo do izbijanja sukoba, usljed čega je jedan broj žrtava prebačen u Palestinski medicinski kompleks u Ramallahu vozilo u gradu.