Najmanje 10 građana, uključujući djecu, ubijeno je, a drugi su povrijeđeni, ovog petka navečer, u bombardovanju izraelske okupacione letjelice na kuću u kojoj se nalaze raseljeni ljudi istočno od grada Rafah u južnom pojasu Gaze.

Okupaciona artiljerija je takođe bombardovala logore Al-Bureij i Al-Maghazi i grad Al-Zawaida, a okupacioni avioni su izvršili napade na ulicu Salah Al-Din i blizu bolnice Al-Aksa šehida u Deir Al-Balahu, u centru pojasa Gaze.

Hitna pomoć i spasilačke ekipe izvukle su tijela dvojice šehida iz ulice Al-Qudra u Khan Yunisu, južno od pojasa Gaze, i prebačena su u medicinski kompleks Nasser.

Okupacioni avioni izvršili su napade na grad Bani Suhaila, istočno od Khan Yunisa, i gađali područja jugoistočno od provincije.

Okupacioni avion je bombardovao i naselje Al-Zaytoun u gradu Gazi, a jedan broj ranjenika stigao je u medicinski kompleks Al-Shifa.

Ranije su tri građanina stradala u bombardovanju kuće u naselju Al-Sabra u gradu Gazi okupacionim avionom.

Broj mučenika u tekućoj izraelskoj agresiji na pojas Gaze od 7. oktobra popeo se na više od 23.700 mučenika, uz više od 60.000 ranjenih, što predstavlja beskonačan broj.