Bliski Istok Izdvojene vijesti Palestina Politika

U subotu “Skup podrške palestinskom narodu”

Palestinska zajednica u BiH (PLZBiH), Udruženje Bosanskohercegovačko – palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport AKOS i Udruženje ‘Mladi muslimani’ najavili su za subotu u Sarajevu skup podrške palestinskom narodu.

U saopćenju iz Palestinske zajednice u BiH navedeno je kako se skup organizuje povodom nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te svakodnevnih napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i Al-Qudsu (Jerusalem).

Skup će biti održan u subotu, 22. maja, na platou preko puta Vijećnice, s početkom u 11.00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Iz Palestinske zajednice obavještavaju građane također da je Udruženje pokrenulo i humanitarni broj “090 292 006” putem kojeg građani BiH mogu donirati 3KM za pomoć palestinskom narodu.

– Pomoći možete i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa : 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu“)

Iz Udruženja se zahvaljuju građanima BiH za poruke podrške i solidarnosti za Palestinu i pozivaju da aktivnosti Udruženja prate putem društvene mreže Facebook – navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik PLZBIH Majed Maarouf.